Зонта казва НЕ на насилието срещу жени!

7 декември 2017


Зонта казва НЕ на насилието срещу жени!
На 25.11. - Международен ден за борба с насилието над жени, клубовете на Зонта Интернешънъл започват своята 16-дневна кампания, посветена на борбата с насилието.
В София НДК светна в оранжево от 17:30 вечерта, а час по-късно дискусия по темата за насилието се проведе в клуб "Перото".
В Пловдив  светна в оранжево Римският стадион. А на стената на Дом на културата „Борис Христов”  се изписа светлинно „Зонта казва НЕ на насилието”.
В оранжево грейна и Царевец, където болярките от ЗК Велико Търново заявиха своето НЕ!
В 18:00 оранжева  беше и сградата на Община Бургас, а ЗК Бургас вече даде начало на кампанията си, чрез специалните постери по централните бургаски улици "Александровска" и "Богориди".  По националните телевизионни канали БНТ 1 и БНТ 2 беше излъчен излъчен филма на Зонтианките от Варна "Зонта казва НЕ на насилието".
На 29.11. ЗК София кани на кино - прожекцията на българския филм: „12 А” ще се състои от 19 часа в „City mark center”.

На 5.12. ЗК Стара Загора и Окръжен съд - Ст. Загора ще симулират съдебен процес по Закона за защита от домашното насилие. Прокурори, съдии, адвокати и подсъдими ще са учениците от Стара Загора.
По време на 16-двевната кампания ще се излъчват нарочни интервюта по темата по БТВ, ДАРИК радио, радио Хоризонт, както и множество електронни медии.
Присъединете се към нас и кажете високо своето НЕ на насилието над жени!