"Не" на насилието срещу жените и децата

Зонта клуб - Бургас,  съвместно с  Български фонд на жените и Асоциация "Деметра" - Бургас, организират по случай 16 април ден, посветен на правното застъпничество и българската конституция.

Събитието ще се проведе в Културен център "Морско казино", зала "Георги Баев", на 19 април от 18.30 ч. Участниците ще видят филма "Маската, с която живееш" - режисьор Дженифър Сийбъл Носъм, който й носи приза за най-добра жена режисьор в кинофестивала Лас Вегас, и ще разгледат  благотворителна изложба "Истинското лице на насилието" - 19 индивидуални интерпретации на 13  български илюстратори и творци.

По време на мероприятието участниците ще могат да заявят своето "Не" на насилието срещу жените и децата, като се подпишат собственоръчно.

За контакти - Мария Данаилова - Президент на Зонта клуб - Бургас - 0888 33 84 82.

изтегли файл

Последни новини

На 27.11.2018 на специална пресконференция във Велико Търново, старата столица на България, "Зонта клуб Велико Търново" официално обяви началото на Тържествената програма, която Зонта клубовете от България, Македония и Румъния ще провеждат в рамките на следващата година по случай 100 годишния юбилей на Зонта Интернешънъл - една от най-големите световни организации, работеща в защита и овластяване на жените. Заедно с това беше сложено и началото на едно от събитията от програмата, пътуваща изложба "Зонта алея на развитието на статута на жената"
На 16,11,2018  беше сложено началото на кампанията „ Радичкови даряват 100  тона книги“ един от многобройните проекти на Ареа 05, Дистрикт 30, ЗИ,  които ще бъдат реализирани във връзка с честването на 100  годишнината на международната организация.
Благодарим на семейство Радичкови,  за предоставената възможност да подкрепим  и дарим  на читалища,  и училища от цяла България книги, които да им помогната в изпълнените на невероятната им мисия да бъдат будителите на обществото и пазители на българския дух и народност. Ние от Ареа 05, Д30, ЗИ сме щастливи,  че по този начин допринасяме за изграждането на общество от образовани хора, способни dа се развиват и защитават правата си.
Дамите от Зонта клуб Бургас взеха участие в Конференция на тема "Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуалното насилие"

Документи