"Не" на насилието срещу жените и децата

Зонта клуб - Бургас,  съвместно с  Български фонд на жените и Асоциация "Деметра" - Бургас, организират по случай 16 април ден, посветен на правното застъпничество и българската конституция.

Събитието ще се проведе в Културен център "Морско казино", зала "Георги Баев", на 19 април от 18.30 ч. Участниците ще видят филма "Маската, с която живееш" - режисьор Дженифър Сийбъл Носъм, който й носи приза за най-добра жена режисьор в кинофестивала Лас Вегас, и ще разгледат  благотворителна изложба "Истинското лице на насилието" - 19 индивидуални интерпретации на 13  български илюстратори и творци.

По време на мероприятието участниците ще могат да заявят своето "Не" на насилието срещу жените и децата, като се подпишат собственоръчно.

За контакти - Мария Данаилова - Президент на Зонта клуб - Бургас - 0888 33 84 82.

изтегли файл

Последни новини

В навечерието на 100-годишнината на Зонта интернешънъл, най-влиятелната неправителствена организация в защита правата на жените, Зонта клуб Русе посвети празника си на благотворителната кауза “За децата на Русе”.
В юбилейната 2019-та в България, на 23.03  се състоя Международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“. Зонта България, Македония и Румъния с подкрепата на община Стара Загора привлякоха над 130 участници, лектори и гости.
Това ще бъде едно тридневно пътешествие по пътя на природните и исторически забележителности на Странджа планина.

Документи