Кои сме ние

Кои сме ние
Ареа 05 обединява 12 клуба на Зонта Интернешънъл - водеща организация в защита правата на жените. Работим за свят, в който женските права са разпознати като човешки права. Свят, в който всяка жена може да изяви своя пълен потенциал. В такъв свят жените ще имат равни възможности с мъжете, за да определят настоящето и бъдещето. В такъв свят жените няма да се страхуват от насилие.
Нашата мисия е да овластим жените, чрез правно застъпничество и като им служим.

Последни новини

Дамите от Зонта клуб Бургас взеха участие в Конференция на тема "Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуалното насилие"
По твърденията за противоречие на ИК с Конституцията на Република България /“трети пол“/:
Истанбулската конвенция по никакъв начин не противоречи на българската Конституция. В нея изобщо не става дума за трети пол, така че всякакви твърдения, че се прави индиректен опит чрез ратификация на ИК да се легитимира понятие „трети пол“ са напълно неверни. 
На 25.11. - Международен ден за борба с насилието над жени, клубовете на Зонта Интернешънъл започват своята 16-дневна кампания, посветена на борбата с насилието.
В София НДК светна в оранжево от 17:30 вечерта, а час по-късно дискусия по темата за насилието се проведе в клуб "Перото".

Документи