Стипендии и програми

Стипендии и програми
Стипендия за жени в бизнеса „Джейн М.Клаусман“
- Създадена през 1998 г., съгласно завещанието на Джейн М.Клаусман, член на клуб Zonta – Сиракуза, Ню Йорк, САЩ.
- 12 международни стипендии по 7 000 щ. долара всяка и до 32 Дистрикт стипендии по 1 000 щ. долара всяка, които се присъждат ежегодно
- За жени, които се обучават по бакалавърски или магистърски програми в сферата на бизнеса или свързаните с него области


Стипендия  „Млади жени в публичните отношения“
- Учредена през 1990 г.
- 10 международни награди по 4 000 щ.д. всяка и до 32 Дистрикт награди по 1 000 щ.д. всяка се връчват ежегодно
- За млади жени на възраст от 16 до 19 години, които демонстрират ангажираност към доброволческия сектор; свидетелства за лидерски постижения в доброволчеството и отдаденост на каузата за овластяване на жените в световен мащаб, посредством служба и застъпничество
Тези програми, осъществявани от Zonta, се финансират директно от средствата на Фондацията Zonta International.
Край на стр.11
Z и Златни Z клубове/Z and Golden Z Clubs
Създадена  през 1948 година, Програмата „Z и Златни Z клубове“ подпомага учащите се в  гимназии, колежи и университети, с цел развиване на лидерски качества, насърчава кариерните проучвания и стимулира членовете да участват в дейности в служба на обществото, училището и международната общност.
Клубовете Z и Златните Z клубове се спонсорират от клубовете Zonta, чрез предоставяне на  ресурси, информация и насоки в подкрепа на членовете на Клубовете Z и Златните Z клубове,  в процеса на работата им, с цел подобряване на условията в техните общности и в световен мащаб.

Последни новини

На 25.11. - Международен ден за борба с насилието над жени, клубовете на Зонта Интернешънъл започват своята 16-дневна кампания, посветена на борбата с насилието.
В София НДК светна в оранжево от 17:30 вечерта, а час по-късно дискусия по темата за насилието се проведе в клуб "Перото".
“Зонта клуб -Стара Загора” Ви кани на импровизиран съдебен процес, в който подсъдими,адвокати,съдии,прокурори и свидетели ще бъдат младите членове
на “Z Club Стара Загора” пред наша аудитория,на съученици, приятели и гости.
Добре дошли на 05.12. 2017г. от 18 часа в залата на Езикова гимназия,инициативата е част от международните 16 дни на активност и борба срещу насилието на Zonta International.Дни преди процеса по покана на магистрати, учениците ще посетят Съдебна палата за да се запознаят реално с протичането на съдебно дело.
Наши дами, членове на “Зонта клуб- Стара Загора” са подготвили интересни теми по проблемите с насилието, с фокус върху начините за превенция и съвременните му проявления в ежедневието, реално в различни форми, виртуално- в онлайн пространството. Възпитанието как да се общува в нета, грамотността трябва да се изгражда, така могат да се предотвратят и трагедии заради насилие в опасни игри или тормоз ,защото в днешно време киберкултурата вече е задължително да се изгражда от рано, а не да се насажда от действителността.Интернет и технологиите са неизменна част от живота ни, трябва да се познават и да се използват разумно.
Обещаваме една интересна среща, в която със сигурност ще научим нови и полезни факти, обединени под мотото “ZONTA SAYS NO”!В годините инициативите ни, свързани с проблема и борбата срещу насилие доказаха,че за насилието не бива да се мълчи, напротив-трябва да се говори и апелира към нулева толерантност и непоносимост!
Зонта клуб “Света София” взе участие в кръгла маса на тема “Превенция на насилието чрез образование” част от международните 16 дни на активност срещу насилието във всичките му форми (25 ноември -10 декември) с модератор Надежда Дерменджиева, Български фонд на жените. Участие с доклади по темата и дискусията - зам. министър на правосъдието Десислава Ахладова, националния омбудсман Мая Манолова, експерти от Министерство на образованието, учители, представители на НПО работещи по темата.
Президентът на Зонта клуб “Света София” Виктория Стоянова сподели положителния опит на създадената през миналата година под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова Академия за живота “Света София”. В нея се обучават девойки и млади жени на възраст между 18 и 22 г. Една от основните цели на проекта на Зонта “Света София” е да се научат младите хора да разпознават насилието и тормоза и да се предпазват от него, особено в новите му форми - кибертормозът.
Тя обяви и покани участниците във форума да се присъединят към предстоящата инициатива на дамите от Зонта клуб “Света София”, която ще се реализира на 10 декември, Международен ден на правата на човека.

Документи