Стипендии и програми

Стипендии и програми
Стипендия за жени в бизнеса „Джейн М.Клаусман“
- Създадена през 1998 г., съгласно завещанието на Джейн М.Клаусман, член на клуб Zonta – Сиракуза, Ню Йорк, САЩ.
- 12 международни стипендии по 7 000 щ. долара всяка и до 32 Дистрикт стипендии по 1 000 щ. долара всяка, които се присъждат ежегодно
- За жени, които се обучават по бакалавърски или магистърски програми в сферата на бизнеса или свързаните с него области


Стипендия  „Млади жени в публичните отношения“
- Учредена през 1990 г.
- 10 международни награди по 4 000 щ.д. всяка и до 32 Дистрикт награди по 1 000 щ.д. всяка се връчват ежегодно
- За млади жени на възраст от 16 до 19 години, които демонстрират ангажираност към доброволческия сектор; свидетелства за лидерски постижения в доброволчеството и отдаденост на каузата за овластяване на жените в световен мащаб, посредством служба и застъпничество
Тези програми, осъществявани от Zonta, се финансират директно от средствата на Фондацията Zonta International.
Край на стр.11
Z и Златни Z клубове/Z and Golden Z Clubs
Създадена  през 1948 година, Програмата „Z и Златни Z клубове“ подпомага учащите се в  гимназии, колежи и университети, с цел развиване на лидерски качества, насърчава кариерните проучвания и стимулира членовете да участват в дейности в служба на обществото, училището и международната общност.
Клубовете Z и Златните Z клубове се спонсорират от клубовете Zonta, чрез предоставяне на  ресурси, информация и насоки в подкрепа на членовете на Клубовете Z и Златните Z клубове,  в процеса на работата им, с цел подобряване на условията в техните общности и в световен мащаб.

Последни новини

Дамите от Зонта клуб Бургас взеха участие в Конференция на тема "Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуалното насилие"
По твърденията за противоречие на ИК с Конституцията на Република България /“трети пол“/:
Истанбулската конвенция по никакъв начин не противоречи на българската Конституция. В нея изобщо не става дума за трети пол, така че всякакви твърдения, че се прави индиректен опит чрез ратификация на ИК да се легитимира понятие „трети пол“ са напълно неверни. 
На 25.11. - Международен ден за борба с насилието над жени, клубовете на Зонта Интернешънъл започват своята 16-дневна кампания, посветена на борбата с насилието.
В София НДК светна в оранжево от 17:30 вечерта, а час по-късно дискусия по темата за насилието се проведе в клуб "Перото".

Документи